Kardeşim ve ben çocukluğumuzdan beri Şener Şen hayranıydık. Kardeşimin arkadaşından aldığı vcd player ile bir gün 5 defa Şalvar Davası’nı izlediğimizi hatırlarım…
Çiçek Abbas ve Davaro, üst üste o vcd playerda izlediğimiz filmlerdendir.
Şener Şen’in bizim evimizdeki yeri farklıydı, tam muhabbetin ortasında kardeşim can salonun ortasında Şener Şen’in Davaro’da karısının düğününde oynama sahnesini veya Kibar Feyzo’nun sonundaki takla atarak ölme sahnesini taklit ederdi.
Hiç olmadı mekan elverişsizse filmlerindeki diyalogları kurup kahkahalar atarak kendimizden geçerdik…
Evet kendimizden geçerdik, biz bu adamla oturup kalkıyorduk. Uzunca bir süre gerçekten böyle geçti.
Bir gün kardeşim çok hastalandı, hastaneye yattı, hastaneden çıktı, sonra yine yatmak zorunda kaldı ki, artık çıkıp çıkamayacağından emin olamıyorduk.
Doktorlar çıkamayacağını biliyordu da, biz ailesi yakıştıramıyorduk, konduramıyorduk… Yaşayanlar bilir…
Kardeşim artık yatağından kalkamıyordu, bu çocuğu var olan durum içinde nasıl mutlu ederiz diye düşünürken “Şener Şen sevgisi” bize ışık oldu.
Şener Şen’e ulaştık, O’na durumu izah ettik. 21 yaşında bir delikanlının ölümle buluşmasına az kala onu mutlu etmek için ziyaretine gelebilir misiniz? dedik.
Kabul etti. Ricası “basına haber vermeyin” oldu.
Nedir ne değildir bilmiyorum, bunu anlatacak, tarif edecek bir cümle bulamıyorum..
Kardeşimin Şener Şen’in geleceğinden haberi olmamasına karşın (görüşme iptal olur da üzülür diye söylememiştik) o sabah, “Anne bana sakal traşı yap, top sakal istiyorum, üstümü de değiştir” demesi, sanki bu buluşma kalbine doğmuş gibi hazırlık yapması çok enteresan.
Şener Şen geldi ve kardeşim mutluluktan ağladı, hemen o an defalarca fotoğraflandı, sohbet ettiler kardeşim en sevdiği filmlerden bahsetti.
Bu buluşmadan 2 yada 3 hafta sonra kardeşim hayatını kaybetti. tarih 15.04.2005’i gösteriyordu, doğum gününü kutladığımız 11 nisandan 4 gün sonra..
Şener Şen ölüm döşeğindeki gencecik bir insanı mutluluktan ağlatmış insandır…
Alıntı (Ekşi Sözlük)